Продължете към съдържанието

Вашият Canon като уебкамера

Тъй като все повече и повече хора желаят по-качествена видео комуникация през интернет, докато работят от вкъщи поради пандемията COVID-19, търсенето на уеб камери се увеличи значително, предизвиквайки невероятно високи цени, понякога три до четири пъти над MSRP. И това е, ако изобщо можете да намерите такъв.

За да преодолее нарастващата пропаст, Canon обяви пускането на EOS Webcam Utility Beta, програма за това с един USB кабел ще превърне съвместимите Canon EOS със сменяеми обективи (ILC) и камери PowerShot в специални уеб камери на компютри, работещи на компютър 64-битовата версия на Windows 10.

„В безпрецедентно време е наложително Canon да предостави на нашите клиенти полезни, прости и достъпни решения, за да им помогне при каквито и да е нужди от изображения“, казва Тацуро „Тони“ Кано, изпълнителен вицепрезидент на Canon U.S.A., Inc. Imaging Technologies & Communications Group в съобщението за пресата. „Нашата цел е софтуерът на EOS Webcam Utility Beta да помогне да се намали част от стреса от работния ден за служители, на които е възложена видеоконферентната връзка и виртуалните срещи.“

Изтеглянето на бета версията на EOS Webcam Utility трябва да се извърши от страницата за изтегляне на продуктовата страница на поддържаната камера на уебсайта на Canon. За щастие, Canon създаде библиотека на специалната си страница за EOS Webcam Utility Beta, свързваща към подходящата страница за всяка поддържана камера. След като стигнете до страницата за изтегляне на камерата, просто щракнете върху бутона за изтегляне, за да започнете да изтегляте инсталационния файл.

„Понастоящем софтуерът EOS Webcam Utility Beta е съвместим за операционна система Windows. Версии за допълнителни операционни системи могат да бъдат налични на по-късна дата. “