Продължете към съдържанието

Страна от огън и лед на снимките на германския номад Тимо Хайнц

Тимо Хайнц е 28-годишен пейзажен фотограф от южните Алпи на Германия. Самият Тимо се нарича номад, тъй като фотографът не остава на едно място повече от 10 години – пътувал е в повече от 20 страни и е успял да живее в страни като Исландия, Норвегия, Нова Зеландия, Канада и Австралия.

Първоначално фотографията за Тимо беше просто хоби: през 2016 г. Хайнц направи спонтанно пътуване до северните райони на Швеция, за да види от първа ръка северното сияние. Именно от този удивителен природен феномен се роди страстта на Тимо към фотографията. Сега това е истинска професия.

На въпроса защо Хайнц работи с пейзажи, Тимо отговаря, че животът на скитник и пристрастяването към приключенията са естествени предпоставки за избора на този жанр.

„Възможността да уловиш невероятни места – било то върхът на 3500-метров планински връх в Канада или дълбините на новозеландската джунгла – и след това да споделиш красотата си със света през собствения си обектив беше сбъдната мечта.“

Всеки кадър на Тимо от Исландия е настроение, атмосфера, която фотографът се опитва да предаде чрез камерата си. Това кара зрителя да се почувства като част от този необичаен пейзаж. Тук виждаме необичайни контрасти: наситено червени вулканични скали и неоново зелен мъх, остри сини ледници, спиращи дъха водопади, живописни реки. Огън и лед. Място като това никъде другаде.

Instagram: www.instagram.com/globetrottingtimo

Facebook: www.facebook.com/globetrottingtimo